De 5 stadsfavorieten van Kim in Alkmaar

door Joandi Loes Tholen 2 maart 2018
De 5 stadsfavorieten van Kim in Alkmaar

Deze keer mag ik mijn stadsfavorieten van Alkmaar met jullie delen. In Alkmaar kan je heerlijk winkelen in de oude straatjes en heb je genoeg keuze om een hapje en een drankje te doen. Van april tot en met september is er iedere vrijdag de kaasmarkt. Hier worden de kazen op traditionele manier gekeurd en gewogen rondom de waagtoren. Genoeg te doen dus in Alkmaar! Kijk je met mij mee naar mijn 5 favorieten van de kaasstad?

Saladebar Oogst

Aan de rand van het centrum zit saladebar Oogst. Een hippe en gezellige tent waar je je eigen salade kan samenstellen. Voor de sushi liefhebbers hebben ze ook poké bowls. Dit is de perfecte tussenstop tijdens een dagje shoppen om lekker te lunchen.

BewarenBewaren

Conceptstore Alkmaar

Wanneer je naar de oude stad gaat, kom je deze gave winkel tegen. De winkel is van een meneer die vol passie zit voor industriële spullen. Door het hergebruiken van materialen biedt hij exclusieve producten aan. Zeker de moeite waard om even te gaan kijken.

Kropsla

Kropsla is een authentieke groentewinkel gevestigd in de oude binnenstad. Buiten de groenten en fruit die ze verkopen, kan je er ook terecht voor een heerlijk sapje, salade en/of soep. Alles wordt hier vers aangeboden en de meeste producten zijn nog eens biologisch ook. Wat wil je nog meer?

Left / Pilea & Bromelia

Dit is absoluut mijn favorieten. Deze winkel is zopas verhuist naar de Langestraat, de hoofdwinkelstraat van Alkmaar. Je kunt er terecht voor een mooi ecosysteem of een grote monstera. Maar ook voor een wat kleinere plant zit je hier goed. Het personeel is erg vriendelijk en maakt graag een praatje met je. Buiten de planten om hebben ze ook gave potten en andere interieuraccessoires.

Kaasmuseum

Als laatste in het rijtje, maar zeker niet mag ontbreken tijdens een bezoek aan Alkmaar is het kaasmuseum. Het kaasmuseum is gevestigd in de Waagtoren. Hier wordt je meegenomen in het proces van het maken van kaas, de handel ervan en het leven op het platteland. Voor de kinderen is er een leuke speurtocht en zijn er interactieve presentaties.

Ik hoop jullie met deze vijf favorieten van Alkmaar, te hebben overtuigd om zeker een keer een bezoekje te brengen aan onze prachtstad.

Liefs, Kim

 

Deze blog is geschreven door eenmalige gastblogger Kim van @Wonenmetkim.

Misschien vind je dit ook leuk?

6 Reacties

Debbythechocoholic 19 maart 2018 - 19:32

Oh een kaasmuseum, hoe leuk! Dat wil ik wel eens bezoeken. De saladbar ziet er heel gezellig uit 🙂

Reply
Naomi Anna 19 maart 2018 - 19:44

Wat leuk! Ik moet nog een nieuwe plant hebben aangezien die vorige is overleden (oeps). Dus binnenkort maar even een dagje naar Alkmaar om naar Left te gaan.

Reply
Tom Outdoor 19 maart 2018 - 20:49

Wat ziet er leuk al die plekken!
De salade bar vind ik het vetst!

Reply
Kaylee 19 maart 2018 - 20:52

Toevallig was ik nog op zoek naar een leuk stadje om aankomend weekend heen te gaan. Ik ga dit zeker onthouden! Thanks!

Reply
dresses and daisies 19 maart 2018 - 20:53

Ik ben ook meteen overtuigd!

Reply
Linda 19 maart 2018 - 21:02

Wat zien de eerste hotspots er leuk uit zeg, en lekker groen. Het wordt hoog tijd dat ik deze stad eens ga bezoeken ☺️

Reply

Laat een Reactie achter