De nieuwe tuintafel perfect voor een gezellige midzomeravond

door Joandi Loes Tholen 8 juni 2018
De nieuwe tuintafel perfect voor een gezellige midzomeravond

Nu de zomer weer voor de deur staat en de eerste hittegolf achter de rug is wordt het hoog tijd eens goed na te denken hoe ik mijn nieuwe tuintafel van Hartman ga stylen voor al die leuke bbq’s en zomerse feestjes die eraan komen. Want als je eindelijk een mooie tafel hebt met heerlijke stoelen dan wil je dat ook leuk kunnen aankleden toch?

Toen we hier 3 jaar geleden kwamen wonen wilde ik in ons klein en cosy tuintje gelijk een mooie teak houten tuinset. Hartstikke blij was ik toen mijn “entertainerstafel” aankwam. Bleek dat toch even een zure appel toen de tuintafel na slechts enkele weken helemaal begon te rotten, scheuren en erger nog doorzakte. Daar zat ik dan met mijn verrotte set en absoluut niet verantwoord om daar mensen aan te laten eten. Was ik dus even blij toen afgelopen winter Hartman mij benaderde voor een samenwerking. Zou dan toch mijn mooie entertainerstafel er komen?

Mijn keuze

Na even goed nadenken koos ik voor de Sophie Studio White set. Een mooie tuintafel met een houten blad in teak en een metalen onderstel met witte poedercoating. De perfecte combinatie van robuust en modern dus. Erbij zitten 6 Sophie stoelen. De stoelen hebben een aluminium onderstel met daarop een kuip van kunststof. Wil je graag meer foto’s van de set zien of er wat meer over lezen? Dan kan dat hier.

Van de Sophie stoelen hoorde ik al jaren niets anders dan lof. Ze zouden geweldig zitten, de perfecte zithoogte hebben en als ze vuil worden ook weer in een wip gepoetst zijn. Klinkt bijna te mooi om waar te zijn dacht ik. Tot ik onze set aankreeg en het zelf mocht ervaren. Wat heb ik genoten! Na een uur kwam manlief vragen waarom ik eigenlijk al de hele tijd voor me uit zat te staren in de tuin? Voor me uit staren, kijk mannen die snappen het duidelijk niet. Ik was gewoon even alles tot me aan het laten komen. Even lekker voor de volle 100% aan het geniet en al die radertjes in mijn hoofd aan het laten draaien. Ik kreeg namelijk gelijk het ene leuke stylingidee na het ander. Hoe het er uiteindelijk is uit komen te zien? Dat wil ik heel graag met jullie delen.

De styling

Ik wilde graag het warme rode van het hout de eyecatcher van de tuin laten zijn. Ik heb het daarom gecombineerd met wat groen en neutrale tinten. Uiteraard mocht ook mijn peper-en zoutstel van Menu niet ontbreken. Die geeft altijd net dat extra tikje klasse dat je nodig hebt. De kussentjes en kleedjes zorgen voor een beetje gezelligheid en warmte als het toch een beetje afkoelt. Voeg daaraan nog een paar witte accenten en houten lepels toe en het geheel is af. Wat vinden jullie? Is mijn minimalistische gezellige styling geslaagd?

 

Liefs, Joandi Loes

 

Deze blogpost is tot stand gekomen in samenwerking met Hartman

Misschien vind je dit ook leuk?

10 Reacties

Nicole Orriëns 9 juni 2018 - 07:44

Hij is inderdaad prachtig! Ik kan me voorstellen dat je daar graag aan gaat zitten. Kan hij ook gewoon in de regen buiten staan?

Reply
Joandi Loes Tholen 10 juni 2018 - 00:51

Ja we hebben het blad al 3x geolied en dan kan het normaal wel. In de winter moeten we hem natuurlijk wel afdekken of opbergen.

Reply
Jamey 9 juni 2018 - 08:35

Wauw dat is echt mooi geworden zo zeg! Wij zijn toevallig ook nog aan het zoeken naar een mooie set.

Reply
Joandi Loes Tholen 10 juni 2018 - 00:52

Dan is deze echt een aanrader! Ik heb nog nooit zulke fijne tuinstoelen gehad. En het blad ziet er na al die stortbuien van de laatste weken nog perfect uit!

Reply
Juliette - Strongbody.nl 9 juni 2018 - 16:03

Ziet er prachtig uit! Je hebt het ook mooi gestyld. De tuin is in de zomer toch een verlenging van je huiskamer en deze tuintafel maakt het helemaal af!

Reply
Joandi Loes Tholen 10 juni 2018 - 00:53

Ja buiten hebben we precies dezelfde tinten als binnen en dat zorgt er ook voor dat ik het echt als 1 aanvoel met de rest van ons huis, heerlijk is dat!

Reply
tamara 10 juni 2018 - 13:20

Wat een prachtige tafel ik heb ook een gelijk formaat tafel buiten in de tuin staan alleen met donker hout vind het erg fijn zeker als er bezoek is

Reply
Mariëlle | Me-licious 11 juni 2018 - 08:33

wat een prachtige tafel zeg. Ik krijg instant summervibes. Lekker tafelen in de avond in de tuin.

Reply
Judith 11 juni 2018 - 10:27

Hele mooie tafel, perfect voor late BBQs en feestjes in de tuin

Reply
MC Kleuver 11 juni 2018 - 21:08

Dat is een mooie strakke tafel. Ik houd van deze stijl. De kleur van het hout is ook mooi.

Reply

Laat een Reactie achter

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.