Draak van een plant!

door Sanne Achenbach 27 oktober 2017
Draak van een plant!

Sinds kort ben ik bezig met het opnieuw stylen van onze slaapkamer. In eerste instantie hadden we er niet zoveel mee gedaan, omdat het echt alleen een ruimte was om te slapen. Sinds kort zijn wij in het bezit van een hele mooie nieuwe computer, dus is onze slaapkamer nu ook onze werkkamer. Ja, dan wil je er natuurlijk wel een beetje gezellig bij zitten. En wat maakt elke ruimte mooier? Juist, een plant!

Op zoek naar een geschikte plant voor in de slaapkamer. Waar moet deze allemaal aan voldoen;

  • Weinig water.
  • Weinig licht
  • Makkelijk te onderhouden

Met deze voorwaarden ging ik op zoek. Al snel kwam ik op de site van Het beste van de kweker.
Ik volgde ze al een tijdje op Instagram en vond de Dracaena een mooie plant. Maar is deze geschikt voor de slaapkamer, voldoet deze aan mijn voorwaarden?

Het antwoord is JA! De dracaena is een makkelijke plant in onderhoud. Het heeft weinig licht nodig en af en toe een beetje water. En vergeet je een keer je Dracaena water te geven dan is er ook niets aan de hand.  Je moet vooral niet teveel water geven, hier kunnen de vleeswortels van de Dracaena heel slecht tegen. Bij twijfel: geef minder water. Perfect voor in de slaapkamer/werkkamer, want in ons geval zijn wij hier niet de hele dag door, waardoor de plant snel vergeten kan worden.

Daarnaast houdt de plant van een kamertemperatuur zo tussen de 18 en 20 graden.
Wat ook fijn is dat deze tropische kamerplant een luchtzuiverende functie heeft en zorgt voor een gezonde leefruimte! Dit vind ik altijd een hele fijne gedachte, zeker in de slaapkamer.

De plant is inmiddels reuze populair. De foto die ik had geplaatst op instagram (zie foto hierboven) is al gedeeld door Vtwonen, kunstinkaart en hetbestevandekweker. En hij heeft gestaan in het magazine Flair. Hoe tof is dat! Je kan wel zeggen dat het dus een Draak van een plant is.

verzorging-dracaena-plant

 

Wil jij ook deze mooie dracaena? Je kunt ‘m nu met korting scoren!  Met de code ‘Happy20’ kun je 20% korting krijgen op een bestelling bij Het beste van de kweker. Psst.. Sinds kort hebben ze ook de Pilea peperomioides; ofwel de pannenkoekenplant! Ook zo’n gave plant.

Welke planten hebben jullie op de slaapkamer?

Liefs,
Sanne

Misschien vind je dit ook leuk?

2 Reacties

Susanne 27 oktober 2017 - 15:12

Wat een leuke plantentip!! 🙂
Liefs, Susanne xx

Reply
Marijke 28 oktober 2017 - 13:41

Super mooi! Wij zijn ook met de slaapkamer bezig, bijna klaar en dan komt deze mooie plant er ook in! 🙂 Fijne zaterdag, liefs Marijke

Reply

Laat een Reactie achter